Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pillan" stormar mot LPGA

LPGA närmar sig med stormsteg för Bollnäs Pernilla "Pillan" Lindberg.

I helgen följde hon upp tredjeplatsen i Crooked Creek med att bli delad tvåa i iMPACT Classic i Richmond – hennes bästa resultat hittills som proffs

– Det känns jättekul, men samtidigt är jag lite besviken eftersom jag ledde de två första dagarna, säge "Pillan".

Helgens tävling i Richmond, Virginia, såg länge ut att sluta med "Pillans" första seger på touren. Den första dagen gick hon runt på 65 slag och den andra på 71 slag.

– Det började perfekt med fem birdies de första sex hålen på fredagen. Sedan höll jag uppe spelet den andra dagen också. Men jag är besviken att jag inte kunde hålla undan till seger, säger hon.

Men även om det "bara" blev en andraplats så blev det ett lyft i rankingen. Med en snittscore på ett slag under par är "Pillan" för tillfället tourens bästa spelare.

– Det har faktiskt gått ruggigt bra för mig. Jag har bara spelat åtta av 15 tävlingar och ligger ändå högt upp i penningligan. Det känns som om en seger närmar sig, säger hon.

– Det har varit mitt mål hela tiden att nå en kvalplats. Och jag bör kunna klara det nu, säger "Pillan".