Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pillan" löste problem

Pernilla "Pillan" Lindberg är hemma för att spela SM med Bollnäs GK. Och i dagarna har golfproffset skringrat ett orosmoln. Ett nytt arbetstillstånd för fortsatt spel på Futures-tour var ingen självklarhet.

"Pillan" kunde ju inte tro att det skulle bli en så segdragen historia att byta ut sitt gamla studentvisa mot ett arbetstillstånd med Futures Tour, där hon redan nått stor framgång under sina fyra första tävlingar, som principiell arbetsgivare.

Kärnproblemet visade sig vara att övertyga de hårdnackade immigrationsmyndigheterna om kapaciteten att försörja sig som proffs på en undertour till stora LPGA.

– Myndigheterna har den här våren varit extra tuff mot just damgolfare. Det krävdes en hel del för att övertyga dem om att både jag och touren höll tillräckligt hög klass, berättar 22-åringen som, bland annat, vunnit både VM och EM för amatörlandslag och under de senaste åren varit en av de bästa spelarna på collegetouren.

Men "bara" de meriterna var inte nog. Först när en TV-reporter på en golfkanal, samt LPGA-proffsen Karin Sjödin och Lotta Neuman, skickade in personliga referensbrev så kunde den nöten knäckas.

Och det till en kostnad av tretusen dollar, cirka 24 000 svenska kronor.