Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pillan" klättrade i Phoenix

Pernilla "Pillan" Lindberg visade än en gång att hon kan matcha golfeliten. Den här gången efter en lysande avslutning i Phoenix.

Bollnäs golfproffs satte en snygg punkt på LPGA-tävlingen JTBC Founders Cup i Phoenix natten mot måndag.

Pernilla Lindberg avslutade med en 66-runda, sex under par, efter bland annat en eagle på det tionde hålet. Det gav en slutlig 29:e plats, en klättring med 24 placeringar, totalt slutade hon på elva slag under par.

– Självklart är jag jättenöjd med första och sista varvet och mitt långa spel var i stort sett lika stabilt rond två och tre, men jag tappade helt puttningen vilket jag klurade ut igen, så det var skönt att avsluta på ett bra sätt, säger "Pillan" till svenskgolf.se.

Hon inledde den sista rundan stabilt, och till slut lossnade även puttningen, och på det tionde hålet så kom den skjuts framåt hon behövde.

Från 108 meter slog hon sitt inspel ner i koppen för en eagle, två under par.

– När den gick i kändes det plötsligt som att allt flöt på. Jag fortsatte ge mig själv bra chanser och det var skönt att avsluta med ett bra varv, säger "Pillan", till svenskgolf.se.

Vann tävlingen gjorde Karie Webb på 19 under par, före Stacy Lewis och Azahara Munoz som var ett slag bakom.

Närmast väntar en LPGA-tävling i Carlsbad, Kalifornien. Sedan vänder golfcirkusen österut igen till Palm Springs och årets första major.

– Jag ser jättemycket fram emot Kraft Nabisco. Det blir ju tillbaka till öknen igen, i Palm Springs. En betydligt tuffare bana än den vi spelade i Phoenix men otroligt fin, säger "Pillan".