Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pidde" känner ingen press

Många menar att Eslöv är större favorit än på länge.
Men Peter "Pidde" Andersson tonar ner förväntningarna.
– Vi är förberedda på att det kommer bli tufft.

Våren 2008 lämnade Peter Andersson Söderhamn och Suif efter 21 raka elitseriesäsonger. Som tränare för Eslöv är kraven alltid skyhöga.

Det har också blivit tio raka finaler sedan 2005 med nio SM-guld som facit. Men ”Pidde” säger att han inte av någon press inför kvällens inledning på finalserien.

– Nej det tycker jag inte, absolut inte. Vi kan åka upp till Söderhamn och spela utan press. Vi vet att vi har två hemmamatcher sedan.

Han fanns på plats i Halmstad i lördags och såg sitt gamla lag fixa finalplatsen efter 32 i den tredje och avgörande matchen.

Var det något som skrämde dig?

Nej, men det är två bra lag. Så enkelt är det. Det var väl vad vi förväntade oss ungefär.

Hur går tankarna inför finalen?

Det ska bli jättekul. Det är sådana här matcher man tränar för.

Hur är läget i truppen?

Det är bra. Alla är friska och krya. Kasper Sternberg-Sjelle hade lite problem med axeln efter lag-VM. Men han har tränat i drygt en vecka nu.

Men på frågan om världsstjärnan Michael Maze, som bara spelat tre matcher i pingisligan, finns med på först flyget till Arlanda och sedan den återstående resan i minibuss till Söderhamn är ”Pidde” Andersson hemlighetsfull.

– Jag säger inte vilka som spelar. Vi har fem spelare att dribbla med.

Men det mesta tyder på att dansken, som nästa år spelar med Roskilde, inte finns med i laget.

Varför vinner Eslöv finalen?

– Det vet vi ännu inte. Det är två bra lag som möts. De två bästa lagen. Det har båda visat i många år. Vi är förberedda på att det kommer bli tufft.

– Det är bara in och ta fighten så får vi se hur långt det räcker.