Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter till Hudik sista april: "Mycket energi och liveband"

Lördag den sista april står Petter på Köpmanbergets scen i Hudiksvall.

Hur står det till?

– Jag är ute och går med min son. Det är soligt. Han sover bara i rullande läge. Det är sjukt bra i dag, eftersom jag är hemma med honom. Det är jag svinglad över! Jag har rest mycket på senaste tiden, så på det sättet är det bra!

Berätta lite om dina uppträdanden:

– Jag släppte en skiva förra året som heter, Mitt folk. Jag turnerade aldrig med den, så man kan säga att det är lite vad vi gör nu på en klubbturné. Det uppträdandet kommer ha mycket energi och ett liveband.

– Sen kommer det bli ett annorlunda uppträdande i sommar. Det uppträdandet är mer utvecklat än den vi gör nu. I sommar kommer det så klart också vara mycket energi men då kommer vi lägga på lite extra grejer så att man inte upplever samma sak.

– Jag åker ut med vårt liveband som jag spelat med sen 2008. Det är en trummis, basist, sångare och en keyboardist som varit med sen -98. Det kommer bli svinbra!

Var hämtar du inspiration till låtarna:

– Om jag hade stannat där jag är i låtskrivandet när jag var 24-25 år så hade jag aldrig utvecklats. Jag gräver där jag står, därför finner jag nya saker att skriva om. Det betyder att jag ser på hur mitt liv ser ut nu och sen skriver. Problemet många har är att de håller fast vid en image som dem hade när de släppte sin första skiva, vilket gör att låtskrivandet stagnerar.

Hur känns det att komma tillbaka hit?

– Hudiksvall är bra stad att uppträda i. Jag spelade in mina första skivor i Sundsvall, så hela regionen ligger nära hjärtat.