Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter kryssar vidare

Petter Hansson kryssar på i sin Medelhavs-miljö.
Efter fem spelade omgångar ligger AS Monaco på 15:e plats i den franska andraligan, Ligue 2.
Och precis som förra året då Monaco åkte ur Ligue 1 spelar laget för många oavgjorda matcher.

Vad säger du om inledningen på seriespelet?

– Klart att jag önskar oss fler poäng. Vi skulle ha vunnit åtminstone två av de oavgjorda matcherna och då skulle vi ju legat betydligt bättre till. Så helt godkänt är det inte.

– Precis som förra året så kör vi på i kryssar-spåret.

Vad har ni förväntningar på er i laget och er målsättning?

– Alla i klubben och runt om har som mål att gå upp igen. Därför har vi stora förväntningar på oss. Och det är klart att det påverkar oss lite. Vi måste börja vinna matcher igen så att vi får lugn och ro samtidigt som vi bättrar på självförtroendet.

Din egen insats så här långt?

– Jag har spelat alla matcher utom en (förlustmatchen med 1–2 mot Reims) då jag var lätt skadad. Det har gått okej och varit stabilt. Men vi har släppt in för många mål efter fasta situationer och det är ju aldrig bra. Det är en viktig bit som vi också tränat en hel del på.

Och lagets?

– Bitvis ser det riktigt intressant ut. Vi spelar ett snabbt spel och håller oss efter marken. Men ibland gör vi också lite för enkla misstag. Vi blir lite stressade och då går det lite för fort istället för att lugna ner oss litegrann.