Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petras kungliga kakor

Arbrå Ångbageri har fått en drömbeställning.
Från och med nästa vecka säljs en specialtillverkad kunglig kakburk på Kungliga slottet och Drottningholms slott.

– Det här är fantastiskt! Vi satte upp mål när vi tog över företaget och det här var ett av våra topp tre-mål, säger ägaren Petra Abrahamsson.

Turister över hela världen kommer nu att kunna se – och köpa – Bollnäsföretagets kakor.

Bland andra fina souvenirer ska en specialtillverkad kakburk med tre sorters kakor från Bollnäs säljas i slottsbodarna på Kungliga slottet, Drottningholms slott och Gripsholms slott.

– Vi är inte kunglig hovleverantör, vi levererar inte direkt in till slottet. Men vi är en bit på väg. Man hoppas ju att Victoria och Daniel ska köpa en burk och likaså hertiginnan av Hälsingland förstås (prinsessan Madeleine), säger hon.

Den guldiga kakburken är gjord av reklambyrån Paper Jam i Bollnäs. Den innehåller tre sorters kakor; finska pinnar, sirapskakor och mandelkakor.

– Det är våra vanliga kakor, men de är kryddade med lite extra kungligt. Burken är fantastiskt fin och det syns verkligen att det är vår produkt. Man ser att den kommer från oss, säger Petra Abrahamsson.

Inköpsansvariga för de kungliga slottsbodarna fick upp ögonen för Bollnäsföretaget under Formexmässan hösten 2012.

Efter en lång process är den slutliga produkten nu färdig att marknadsföras.

– Det är verkligen häftigt att de hittade oss av alla kakleverantörer. Det är fantastiskt att ett sådant litet företag som vårt får äran att göra en sådan här produkt. Vi kan inte få en bättre referens än den här, säger hon.

Sedan Arbrå Ångbageri släppte nyheten på sin Facebook-sida har många önskat att få köpa en burk direkt från Bollnäsföretaget.

– Men det går tyvärr inte. Det här är en produkt som slottsbodarna äger och som bara går att köpa i slottsbodarna på Kungliga slottet, Drottningholms slott och Gripsholms slott, säger Petra Abrahamsson.

Hon är förtegen över hur många "slottsburkar" som företaget har levererat. Det har över huvud taget varit stort hemlighetsmakeri kring produkten.

– Vi har inte fått säga någonting. Och jag har fått gömma kakburken här hemma, säger Petra Abrahamsson och skrattar.