Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petersson höll undan i lag-SM

På onsdagskvällen avgjordes årets Lag-SM på Stockholms Olympiastadion, där sex herrlag och lika många damlag gjorde upp om mästerskapstecknen för klubblag.

Edsbytjen Annika Petersson, tävlande för Gefle IF, gjorde under kvällen två starter.

Det var i kula och i specialgrenen spjutkastningen i den senare grenen ställdes hon mot Anna Wessman från Växjö som kastat väldigt bra borta i USA. I kulstötningen gjorde Annika 12.62 och var på det fyra.

Medan segern gick till Catarina Andersson från Hässelby på 13.86. Men det var inte kula utan spjut som Annika i första han var på stadion. Det var ju där Annika skulle ställas mot Wessman.

Och det blev en duell där Wessman i sista omgången passerade Annika, som hade haft ledningen fram till Annas sista kast. Men det fanns en chans till för Annika.

Hon tog den. Och vann på 51.99 mot 51.21.

En sådan seger värmer.

Årets mästare blev på herrsidan Hässelby SK på 71 före Spårvägen med 67, Göta 65 samt Ullevi 60,5 och med Ullevi på 72,5 före Spårvägen på 70, Hässelby 66 samt Göta 63 på damsidan.

De fyra främsta lagen är också kvalificerade till Lag-SM 2010.