Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Sund ny verksamhetschef för ambulansen: ”En otroligt viktig verksamhet”

Den första september tar Peter Sund formellt över efter Simon Nilsson som ny verksamhetschef för ambulansen.

– Han har en bred erfarenhet så det känns som att vi har fått en bra och långsiktig verksamhetschef, säger Helena Björkman, divisionschef på Region Gävleborg.

Peter Sund har tidigare arbetat som chef på akutmottagningen i Gävle, beredskapssamordnare på landstinget i Gävleborg och har själv arbetat inom ambulanssjukvården. Han är utbildad narkossköterska och har även arbetat som polis.

Hur kommer det sig att du vill gå in som verksamhetschef i en sådan turbulent verksamhet som ambulansen är nu?

– Jag har själv jobbat inom ambulansen väldigt många år som ambulanssjukvårdare och trivts fantastiskt bra. Det är en intressant verksamhet och en otroligt viktig verksamhet för samhället. Jag kände inga tveksamheter för att söka den här tjänsten, det är ett område som jag brinner oerhört mycket för, säger Peter Sund.

Är det någonting som du kommer att försöka förändra nu när du tillträder som chef i september?

– Jag har absolut tankar om framtiden, jag vill jobba tillsammans med medarbetarna på ambulansen. Det är dom som är specialister på verksamheten. Så där måste vi hitta samarbetsformer för att arbeta tillsammans med förslag och idéer.

Hur ser du på att det är många som har valt att sluta som ambulanssjukvårdare på grund av den senaste tidens beslut?

– Jag vet att dom här besluten som tagits har rört upp känslor. Det är alltid väldigt olyckligt när man förlorar så många kompetenta medarbetare under en kort tidsintervall, sen är jag säker på att vi tillsammans kan bygga verksamheten framåt. Utveckla idéer i verksamheten föratt göra ambulansen till en trivsam och bra arbetsplats, där man är stolt överatt arbeta och där man känner att man gör skillnad varje dag.

Läs även:

Personalkrisen fortsätter: Ambulanser kommer att ställas även under hösten

Stor ökning av övertid inom ambulansen – facket oroat inför hösten

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!