Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perssons Pack lägger av

I sommar blir det en lång avskedsturné för Perssons Pack. Sedan lägger bandet av, efter 25 år.

– Jag känner det, nu får det räcka, säger Per Persson.

Under natten mot onsdagen meddelade Perssons Pack att de ger sig ut på den sista färden. Avskedsturnén börjar på lördag i Västerås och fortsätter fram till hösten.

Tidigt på onsdagsmorgonen hade Per Persson fått flera telefonsamtal.

– Det ramlar på. Redan nu på morgonen har det ringt några stycken.

Och Per Persson lovar att det ska bli en spelning på hemmaplan, utan att vilja berätta exakt när och var det kommer att ske.

– Vad jag menar med hemmaplan vet nog alla. Men jag hoppas att turnén blir så bra som möjligt. Och vi ska bara spela snabba låtar. Inga ballader.

Hur vill du sammanfatta de här dryga 20 åren?

– Man har sett Sverige i alla fall, det kan jag lova dig. Det har inte ändrats så mycket. Men visst, när det kommer fram gamla fans så har de fått lite kraftigare stuss och fler tatueringar.

Hur började det hela?

– Det var jag som plockade ihop ett band ungefär som man plockar ihop ett boyband, jag kollade vilka som var bra. Vilka som kommer att funkade med vilka, lite som en förbundskapten.

Flera artister, som Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och Love Antell har sagt sig vara inspirerade av Per Persson.

Vad tror du ni har haft för betydelse?

– Jag tror att det är låtarna som betyder något, inte de som spelar och sjunger. En bra låt är alltid större än artisten, säger jag som har gjort alla låtar. En bra låt är alltid en bra låt. Att spela dem är det många som kan göra. Och är man ful så kan man ha mycket motljus så syns det inte hur ful man är.

De som vill fortsätta höra packets musik kommer att få chansen. Per Persson kommer fortsätta att skriva och spela musik.

– Och jag är övertygad om att de andra kommer att klara sig. De kan ju spela.