Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson vann storlopp i Umeå

Hela 100 000 kronor till vinnaren bjöds i två större lopp på Umåker på måndagskvällen.

Annons

När det är sådana pengar och kallblod så var förstås Jan-Olov Persson på plats på banan och han kunde glädja sig åt vinst i bägge de två stora loppen.

I norrländsk fyraåringselit blev det seger för Persson med lovande Turbofaks som nu tog sin sjätte seger i karriären. Hästen var strålande bra men Persson körde också ett kanonlopp med sin häst som kunde smyga med i ryggar hela loppet.

In på upploppet vred Persson ut till anfall och kort före mål kunde man koppla greppet på tappre hemmahästen Järbo Harry som också svarade för ett bra lopp. Turbofaks vann nu på 1.28,6/2180 och delade ut 2,83 i vinnarodds.

Bland treåringarna smög Persson fram storfavoriten Hovfaksen i ett bra slagläge 1100 meter från mål. På bortre långsidan gick man till anfall och in på upploppet kunde man koppla greppet på ledande stallkamraten Bankfakse. Sedan gled man undan och vann på 1.28,7/2220 närmast före bra avslutande Nordsjö Douglas och Bankfakse. De bägge vinnarna har det gemensamt att de är helsyskon, efter Järvsöfaks och undan Tummelisa.

Roger Nygren

Mer läsning

Annons