Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson lämnar Suif

Kuriren-sporten avslöjar: Frankrike nästa för stjärnan.

Mitt i väntan på SM-slutspelet kan Kuriren-sporten avslöja att Suifstjärnan Jon Persson har skrivit på ett kontrakt för franska förstaligaklubben Vaillante Angers. Efter nio säsonger i Söderhamn blir nu landslagsspelaren utlandsproffs.

– Ett ganska enkelt val, jag har spelat bra hela året och det är dags för mig att gå vidare, säger Jon Persson.

Till hösten kommer han att bli klubbkamrat med söderhamnaren Jens Lundquist. Och Persson ska, precis som Lundquist, pendla till Frankrike och bo kvar i kuststaden.

– Bra lösning, jag kommer träna här och bara åka ner för att spela matcher. Och jag var tidigt ute och berättade för Suif att om jag fick ett utlandsbud skulle jag ta det. Jag tror att Jens ligger lite bakom att Angers valde att värva just mig.

Perssons blivande klubb ligger nu fyra i ligan. Och tjugosjuåringen blir en möjlig ersättare till EM-tvåan Panagiotis Gionis som lämnar för bundesligalaget Fortuna Düsseldorf.

– Tuffare matcher och kanske spel i Champions league eller Europa league. Det ska bli spännande och det känns riktigt bra. Men det kommer också bli konstigt i höst när jag inte åker med på bortamatcher och sitter på läktaren här hemma i idrottshallen.

Kontraktet med franska toppklubben sträcker sig över ett år. Men först ska han till Japan och försvara Sveriges färger vid lag-VM och sedan försöka vinna Söderhamns sjätte SM-guld i historien.

– Nu ska jag koncentrera mig på Suif och det vore rätt fint att avsluta som svensk mästare.