Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson kontrar i championatstriden

Det bästa som finns för den som är travintresserad är att få en vinnare och det är något som Maja Klar fått i dubbel bemärkelse.
När hon jobbade hos Stig H Johansson passade hon bland annat en häst vid namn Ivan Tilly. Sedan hon slutat fick hon vetskap om att hästen skadat sig och hon fick dessutom överta hästen av de tidigare ägarna.
– Jag fick honom gratis, berättar Maja.

Annons

– Jag försökte sedan träna själv, men fick ingen ordning på travet och lämnade honom därför till Robert Skoglund, förklarade Maja.

För att par veckor gjorde hästen comeback och i andra starten kom första segern. I ett lärlingslopp på hemmabanan vann hästen för Robert Skoglund.

Eftersom Maja numera jobbar hos Stig Jarle Röste fick hon sedan själv lämna en klar vinnare när hon fick frågan vem som skulle vinna nästa lopp. Där hade nämligen Stig Jarle Röste två hästar till start, men Maja svävade inte på svaret Frk.Juventus.

Så blev det också, även om det inte såg bra ut kort efter start då Frk.Juventus galopperade.

– Hon blev lite stressad och då kändes det inte bra, menade körande Ulf Ohlsson.

Jan-Olov Persson kontrade sedan i championstriden genom att vinna med storfavoriten Hovfaksen.

– Det löste sig riktigt bra, menade Persson som började invändigt, men sedan kom ut i fjärde ytter och efter attack på sista bortre hade grepp om loppet redan 500 meter från mål.

En "schön" skräll inledde V5-omgången sedan Jan Schön tagit sin första årsseger som kusk. Han satt upp bakom egentränade Bältra Lomen som trots ett tufft lopp avgjorde mot storfavoriten Vinn Kosing.

Brianson och Ingvar Nyberg fick sedan fastställa V5-utdelningen. Ingvar fick draghjälp i tredjespår på slutvarvet och avgjorde säkert över upploppet.

MATS PERSSON