Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson knappar in i kuskligan

/

Inför måndagens eftermiddagstrav på Hagmyren var hemmatränaren Jan-Olov Persson två segrar efter Ulf Ohlsson i kuskligans topp. Nu grejade Jan-Olov en dubbel och nu är han på samma segerantal som ledaren med ännu så länge leder Ulf på fler andraplaceringar.

Annons

Jan-Olov måttade först in osäkre men kapable Sluggo till en säker seger i V5-2. Jan-Olov berättade sedan att det hela tiden gäller att vara på sin vakt eftersom hästen har lätt att ta till galopp. Nu körde Persson felfritt och därmed kunde hingsten ta sin tredje seger i karriären.

Andra segern kom genom Vinn Kosing som satt med i klungan för att sedan börja avancera fram på den bortre långsidan. I sista svängen satte man press på ledande Lomestjärn och sedan satt hemmatränaren lugn och kunde notera att ingen var i närheten av att utmana.

En fin prestation svarade Tomas Petterssons Loveletter för när hon från ledningen vann den sista V5-avdelningen. Stoet, som var vårt singelstreck, stack ifrån konkurrenterna i den sista svängen och sedan vann hon på fina 1.14,2/1640.

Amatören Hans Svedin körde ett snyggt lopp med B B S Gnidde och sedan man svept till ledningen in i slutsvängen så hade man full kontroll över loppet. Hingsten höll anfallande King De Hadd ifrån sig utan problem. I det loppet agerade favoriten Himountain minst sagt uselt och deltog aldrig med chans.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons