Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson har greppet

Jan-Olov Persson behåller greppet om championligan på hemmabanan. Vid gårdagens lunchtävlingar på Hagmyren hette hans segervapen Lärkan.
– Det är en häst som har väldigt lätt för sig, sa Persson.

Annons

Lärkan har Persson haft i sitt stall sedan i våras då den treåriga hingsten som har Hallsta Lotus som pappa anlände från sin uppfödare Torsten Norberg, Älandsbro.

– Hästen kom i väldigt fin författning och sedan dess har vi övat på hela tiden, sa Persson.

I debuten den 24 september på Gävle blev det galopp och en sjätteplats, men i gårdagens start gick det desto bättre efter att Persson prickat starten perfekt från sitt springspår på tillägg. Lärkan kom snabbt fram som fjärde häst och redan varvet från mål över den korta distansen kunde ekipaget överta ledningen. Persson drog sedan i ett jämnt och för klassen hårt tempo vilket gjorde att ingen av konkurrenterna hade skuggan av en chans att utmana om segern.

Hagmyrentränaren kommenterade också de uppgifter, som har florerat i olika travmedier de senaste dagarna, om att Järvsöfaks kan ha gjort sin sista start.

– Jag vet ännu inte riktigt hur det blir med den saken. Visst vore det roligt att nå 200 segrar, men han måste vinna loppen också. De är inte hela världen om han stannar på 198 segrar heller, men jag ska hem och läsa lite propositioner för november och december så får vi se om det finns något lopp som passar, sa Persson.

Segern tillsammans med Lärkan var dock viktig för hemmatränaren i championstriden på Hagmyren där Ulf Ohlsson faktiskt närmade sig under gårdagen då Bergsåkerstränaren tog en trippel.

V75-meriterade Rano var den som imponerade mest av Ohlssons tre vinnare – Dajmen och Barkly Bac var de två andra – som nu gör att Bergsåkerskusken bara är en pinne bakom Jan-Olov Persson i championligan.

Hagmyrens Roger N Olsson har chansen att för tredje året i rad vinna 50 lopp – seger nummer 46 kom med Kent Hafstads Karelli i Norrländs fyraåringselit för ston.

Mer läsning

Annons