Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson har en ny vinnare

/

12 starter – nio segrar.
Jan-Olov Perssons senaste segerstaplare heter Rapp Elden.
– Han har gjort det otroligt bra, sa Persson efter gårdagens överlägsna seger på Hagmyren.

Annons

När banans främsta tvåbenta affischnamn kastade sig upp bakom Rapp Elden, som var dagens största favorit på V5-spelet, var självförtroendet aningen stukat.

Tidigare under dagen hade Jan-Olov Persson nämligen kört galopp med två jättefavoriter – Sundbo Kastanj och Eldsiri – med fina placeringar inom räckhåll.

Bakom Rapp Elden gick det dock betydligt bättre och efter att Persson kört sig till ledningen i ett tidigt skede och avslutat sista 500 meterna på 1.27,5 blev segern överlägsen.

– Han var lite knepig i början av karriären, men har utvecklats i varje start. Det är bra fart i honom och han har gjort det otroligt bra på sistone, sa Persson.

Karriärens tolv starter har gett nio segrar och vid de tre tillfällena som Rapp Elden inte varit först i mål är det galopp som satt käppar i hjulen.

Hos Leif Jonsson i Bergsjö är Hulte Tilda uppfödd och vid 10 års ålder är stoet fortfarande i Nordanstigamatörens träning. I gårdagens start bjöds hon tuffast tänkbara upplägg av sin kusk Micael Melander som skickade fram Hulte Tilda utvändigt om ledande Briskeby Philip. Det bekymrade inte Hulte Tilda nämnvärt och efter en snabb avslutning bärgades en säker seger.

Hagmyrenamatören Anna Svensson som tränar tvåfaldiga miljonären Åkre Lurifax fick en seger med sig hem till stallet då Roger N Olsson lotsade Åkre Tango först över mållinjen.

Detta trots att det blev galopp mindre än varvet kvar från mål.

Hälsingland fick behålla ytterligare två segercheckar inom landskapet då…

…Peter Eriksson, Bollnäs, först vann dagens första lopp från ledningen tillsammans med Calvados Crane.

…Wise Spee spurtade vassast av alla för Lars-Göran Magnusson.

Mer läsning

Annons