Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbil voltade efter kollision med Valbo FF:s lagbuss på E4 vid Hudiksvall – fem till sjukhus

Valbo FF:s herrlag var inblandade i en trafikolycka på E4 på väg hem från matchen mot Härnösands FF på lördagen. En personbil voltade och hamnade på taket efter att ha stött ihop med bussen på E4-påfarten vid Hudiksvall södra. Fem unga män som färdades i bilen fördes till sjukhus med lindriga skador.

Uppdaterad kl 01:14

Olyckan inträffade strax före klockan 20:30 på lördagskvällen. En personbil med fem personer skulle köra ut på E4:an från påfarten vid Hudiksvall södra när den av okänd anledning stötte ihop med Valbo FF:s lagbuss, som var på väg hem efter matchen mot Härnösands FF.

Läs också: Singelolycka på väg 310 – motorcyklist körde av vägen vid omkörning

– Vi touchade i och personbilen voltade, säger Henrik Isaksson, tränare för herrlaget.

Bilen hamnade på taket efter olyckan och räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Polisens vakthavande befäl Tomas Sandin uppger att de fem personer som färdats i bilen hade tagit sig ur när polisen kom fram.

Samtliga fem, män mellan 15 och 20 år enligt uppgifter från Region Gävleborg, fördes till sjukhus men skadorna bedöms som lindriga och alla kunde lämna sjukhuset under kvällen.

Alla på bussen klarade sig utan skador. Ungefär en halvtimme efter att olyckan inträffat kunde Valbo FF:s herrlag köra vidare.

Läs också: Utryckning efter att MC-förare kört in i broräcke

– Det är klart att det är obehagligt. Nu gick det ju bra med grabbarna i bilen, så då känns det inte så farligt. Sen vet man ju aldrig med whiplash och sådana skador, men när man ser bilen volta så tänker man att när de kliver ur bilen för egen maskin så är det ju positivt.

– Det såg ut som att det gick hyggligt och räddningstjänsten kom fram väldigt fort, säger Henrik Isaksson.

Vägen stängdes av helt i södergående riktning och trafikstoppet gällde mellan Trafikplats Hudiksvall och Trafikplats Iggesund. Trafiken kunde släppas på igen vid 21:10-tiden.

Läs också: Trafikolycka utanför Söderhamn – husbil kolliderade med personbil

Nu ska polisen utreda hur olyckan gått till.

– Man har startat en utredning gällande vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, men ingen är delgiven misstanke. Vi ska höra de inblandade först, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen under natten mot söndag.