Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla och Jessica tror på finalen

/

Startfältet är klart. Det blir Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som ansluter i Globen. Hittills har ingen låt från Andra chansen vunnit, men de erfarna schlagerdamerna har självförtroende.

Annons

- Jag tror väldigt mycket på min låt, men det känns fortfarande som en chock. Men nu tror jag att jag har lika bra chanser som Pernilla i finalen, säger en märkbart tagen Jessica Andersson till TT Spektra på efterfesten i Örebro.
Pernilla Wahlgren håller kylan bättre, men hon erkänner villigt att hon är lättad över att ha tagit sig vidare. Med tanke på hennes tidigare karriär hade det varit en rejäl prestigeförlust att lämna finalplatsen till Crucified Barbara. Spelbolagen favoriserade Pernilla Wahlgren, men experttyckarna var osäkra. Andra chansen var årets mest svårtippade deltävling.
- Det känns väldigt skönt. Det var bara bra låtar med och det känns som om alla kunde ha gått vidare, sade hon direkt efter semifinalen.
På efterfesten var hon kaxigare.
- Min låt är jättebra, nu vill jag bara åka till Globen och sjunga och göra mig bästa.
Krasslig röst
Pernilla Wahlgren har kämpat med en krasslig hals hela veckan och sade efter framträdandet i Örebro att hon kände sig hes. Men jämfört med veckans repetitioner var lördagens framträdande riktigt skarpt. Är hon helt kurant nästa helg kan hon kanske höja nivån ytterligare.
- Jag tror att jag har ännu mer att ge. Det kommer att bli tufft i Globen, men just nu känns det bara fantastiskt, säger hon.
De två veteranerna kom in på efterfesten arm i arm och fick skrattande spruta champagne över pressuppbådet. Även om Pernilla Wahlgren var förkyld tänkte hon inte hålla tillbaka.
- Nu ska vi fira. Det blir champagne med Jessica.
Kollegan instämmer omgående.
- Det känns så fantastisk kul. Jag gror det fortfarande inte. Jag var säker på att Alcazar skulle vinna. Nu ska jag och Pernilla fira, säger en omtumlad Jessica Andersson.
Alcazar missar finalen
För Alcazar blev årets Melodifestival ett nederlag. Gruppen är van att placera sig in toppen, men nu fick de ge upp finalplatsen. Ändå vägrade de visa besvikelse när Jessica Andersson slog ut dem.
- När man står och väntar på resultatet känner man ingenting, då är man bara nervös. Sedan, när man ser glädjen i Jessicas ögon, blir man uppriktigt vrållycklig över att hon går vidare, säger en vrållycklig Tess Merkel.

Carl Cato

Mer läsning

Annons