Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Soneruds låt klar för Melodifestivalen – ska framföras av After Dark: "Kanske kommer till final"

Det finns Hudiksvallsintressen i årets Melodifestival. Per Sonerud är musikförläggare för After Darks låt "Kom ut som en Stjärna"

Läs mer: Skivkungens nya karriär som målare

– Jag har inte gjort någonting för att få med låten, men någon kom ihåg den och föreslog den, säger Per Sonerud.

Per Sonerud använder numera sin tid som konstnär. Det är ett år sedan han slutade jobba aktivt med Start Klart AB som innehåller ett skivbolag och et musikförlag.

De som skrivit sången är Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, från Gävle, samtLina Eriksson, Kent Olsson, Calle Kindbom. Låten skrevs ursprungligen med engelsk text och var tänkt att användas i ett körsammanhang för runt åtta år sedan.

Läs mer: Per Sonerud som idespruta" Gå baklänges"

Men låten blev liggandes i en byrålåda tills Calle Kindbom föreslog den för After Dark. NU är den en av 28 bidrag i årets upplaga av Musikfestivalen.

– Förr om åren kunde vi skicka in hundra bidrag för att få vara med i Melodifestivalen., berättar Per Sonerud.

Läs mer: Här är artisterna i Melodifestivalen 2016

After Dark har inte medverkat i Melodifestivalen sedan 2007. Gruppen deltar i den tredje deltävlingen som hålls i Norrköping den 20 februari.

Låtskrivartrion från Gävle har ytterligare ett bidrag med i årets Melodifestival. Den andra sången är "Himmel för två" som framförs av Anna Book.