Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Nygren omhäktas

Ljusdalsföretagaren fortsätter att neka till anklagelserna om grovt bedrägeri.

Nacka tingsrätt gick på åklagarens linje och beslöt på tisdagen att Per Nygren ska stanna kvar i häktet ytterligare 14 dagar.

– Tingsrätten anser att det finns risk att han på fri fot kan försvåra utredningen, säger Nygrens advokat Gösta Bergman.

Per Nygren har suttit häktad i två veckor misstänkt för inblandning i en lånekarusell där minst 9,5 miljoner felaktigts lånats ut från Svenska Handelsbanken. Nygren tillåts inte ha någon kontakt med omvärlden.

– Han mår förhållandevis bra. Men det är klart, det är inte roligt att sitta inlåst, säger Gösta Bergman.

Per Nygren är nu häktad till den 11 oktober. Att åklagaren är redo att väcka åtal då tror inte Gösta Bergman, men han hoppas att hans klient inte behöver omhäktas ytterligare en gång.

– Jag tror inte att han blir häktad under hela utredningstiden. Utredningen är stor och komplex och kommer ta tid. Men jag hoppas att den kommit längre 11 oktober så rätten anser att han kan släppas utan att försvåra utredningen.