Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Henrik Hedberg klev upp på pallen i Klassiska cupen "Är nöjd med körningen"

En tredjeplats blev facit för Söderhamnsföraren Per-Henrik Hedberg när Klassiska cupen i rally fortsatte med Gruvrundan i Åtvidaberg.

Annons

Tävlingen var årets sjätte för året i Klassiska/Historiskacupen. Gruvrundan omfattade fem sträckor på lite drygt fyra mil.

Per-Henrik Hedberg – med kartläsaren Hans-Åke Flink från Bollnäs – tävlar i klassen för bilar 1962-65 i en Volvo Amazon. Snabbast avalla här var Finspångs Jan Blom/Stig Bergqvist i en Volvo PV. Marginalen till andraplacerade Karl-Bertil Ling/Jan Nilsson, Kolsva (i en Ford Falcon medV8-motor) skrevs till 21,7 sekunder.

Hedberg/Flink hade en minut fram till segraren och 39 sekunder till Ling.

– Är nöjd med körningen. Men både Blom och Ling håller högt tempo, sammanfattar Per-Henrik.

Totalt i Klassiska cupen behåller Jan Blom ledningen. Tvåa är smålänningen Kenneth Waltersson, rattande en Ford Cortina Lotus. Per-HenrikHedberg håller tredje plats – tvåa i kategorin över 1600 cc – inför de båda avslutande deltävlingarna i Kolsva, 17 september, samt Fagersta, 22 oktober.

– Jag har ingalunda gett upp tanken på en topplats. Dom ska få åka fort, båda två i täten, för att få behålla sina placeringar.