Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepab tar över lagershop i Söderhamn: "Vi har köpt ett framtidsbolag"

Verkstadsbolaget Pepab har köpt Björnänge Logistik i Söderhamn och vill växa både på djupet och bredden.

Läs även: Mångmiljoninvestering i Söderhamnsföretag

– Det känns väldigt bra. Det är en affär helt i riktning mot vårt arbete att utveckla verksamheten mot ett bredare kunderbjudande, säger Stig-Olof Elmelind, vd vid Pepab.

Köpet tillför Pepab ett lagerhotell som ska ge möjligheten att sköta hela kedjan från beställning till leverans för sina kunder. Många av företagets beställningar kommer från andra verkstadsföretag med maskintillverkning inom skogsnäringen. Det handlar om kunder som har en produkt och en marknad att sälja till, men vill slippa själva tillverkningsdelen.

Pepab har 34 anställda och Björnänge Logistik två. Dessutom sysselsätts ytterligare några personer vid arbetstoppar.

– Vi kommer att ha fortsatt behov av deras tjänster, säger Stig-Olof Elmelind.

Läs också: Miljonsatsar på robot

Företagen ligger intill varandra, vilket också ger praktiska fördelar när Pepab får tillgång till 4 000 kvadratmeter lager.

Stig-Olof Elmelind tycker att de har köpt ett framtidföretag.

– I ett vidare perspektiv kommer det vara allt vanligare att göra affärer elektroniskt och då betyder lager- och logistikverksamhet mycket. Vi har ett bra läge i Söderhamn.

Köpesumman är hemlig. Kundunderlaget är 20–30 kunder i bolaget och Pepab har sedan tidigare runt 150 kunder.

Tanken är också att Pepab ska vässa sin interna organisation och växa i volym. Det ska bland annat ske genom att man anställer en person som ska ägna sig åt kvalitetsfrågor, produktionsstyrning som lean-koordinator.

– Där har vi redan ett namn på gång.

Under en period kommer den tidigare ägaren till Björnänge Logistik att jobba tillsammans med Pepab, för att övertagandet ska bli så smidig som möjligt.

Läs också: Krogtrend tryggar jobb