Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepab laddar för ett bra 2014

Som tidningen kunde berätta i går känner hälsingeföretagarna att det blåser varma vindar igen. Under det kommande året planerar Pepab att utöka sin personalstyrka med tio procent.
– Prognosinstituten tror att 2014 blir ett hyfsat år med tillväxt i Sverige. Jag tror att de har rätt, säger Stig-Olof Elmelind, vd på Pepab.

Pepab Produktionspartner AB arbetar med plåtbearbetning som laserskärning, stansning, svetsning och bockning. Kunderna utgörs av flera svenska exportindustrier och det gör företaget beroende av vad som händer på världsmarknaden.

Under de senaste fem åren har Pepabs framgångar svängt i takt med konjunkturen. Perioder med nyanställningar har avlöst perioder med uppsägningar. I dag har Pepab 30 anställda och ledningen vädrar bättre tider. Sedan i våras har det märkts en tydlig ökning av orderingången.

– Vi har haft en ganska knepig period bakom oss och fått anpassa oss till sämre tider. Vid förra årsskiftet sade vi upp personal men nu börjar konjunkturen kännas mera stabil, säger Stig-Olof Elmelind.

Börsoro och eurokriser har inte hindrat Pepab från att investera. De senaste åren av har företaget satsat drygt 20 miljoner på att modernisera inför bättre tider. Det tror Stig-Olof Elemelind kommer att vara till företagets fördel under 2014.

– Vi har en fräsch maskinpark och ett bra kunderbjudande och det tror vi kommer att spela in nu när det vänder.

För att kunna dra nytta av sina investeringar i konjunkturuppgången behöver företaget anställa. Tidigare har Pepab kunnat återanställa personal som man tvingats säga upp, men inte alltid. Då kan det vara svårt att hitta personer med de rätta erfarenheterna. För närvarande söker man till exempel med ljus och lykta efter en kantpressare.

Företaget har en förhållandevis ung personalstyrka som dessutom har lång erfarenhet.

– Vi har ett stort gäng som är kring 40. Många av dem har varit i företaget mellan 15 och 20 år. Det är en viktig del i det här. Vi har trogen personal som står för Pepabs värdegrunder, säger Stig-Olof Elmelind.

Han hoppas nu att den positiva trenden håller i sig, att tillväxten ökar och att nyanställningarna går i lås. Då väntar en spännande framtid.

– Vi har en plan för hur vi vill utveckla företaget. Om konjunkturerna bär finns det fler investeringar vi vill göra.