Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepab fortsätter investera

Pepab Produktionspartner dök med de stora kunderna, men nu har företaget gjort en kraftfull upphämtning. Uppsagda har fått jobben tillbaka och nya investeringar i maskinparken genomförs i höst.

Söderhamnsföretaget Pepab Produktionspartner fick, liksom många andra verkstadsföretag, en rejäl "snyting" av den globala finanskrisen under 2008-2009.

Men år 2010 ser ut att bli ett återhämtningens år. Det började för Pepabs del i februari när vd Stig-Olof Elmelind kunde presentera ett fastighetsköp som möjliggjorde inrättandet av en svetsverkstad. Sen dess har det rullat på.

- Utvecklingen har varit väldigt bra. Vi har kunnat både nyrekrytera och återanställa under våren och är nu 32 stycken. Vi var 35 när vi var som störst, säger Stig-Olof Elmelind.

Han planerar att anställa ytterligare två svetsare under året.

Uppgången för de stora kunderna inom skogsindustrin gör att Pepab nu törs fullfölja en tidigare beslutad investering på tre miljoner kronor i en kantpress. Den levereras under hösten.