Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärsförbund välkomnar satsning

Svenska Kommunal Pensionärernas Förbund, SKPF, är glada över att boende för äldre ska utvecklas enligt förslaget till Nordanstigs lokalförsörjningsplan.

SKPF avdelning 50 har lämnat sina synpunkter på lokalförsörjningsplanen ur ett äldreperspektiv. Förbundet anser att det är bra att en inventering av behoven av olika boendeformer för äldre ska göras. De uppmanar kommunen att våga tänka nytt i sitt arbete och att kommunen ska se både de boende och de anställda. Förbundet anser att det är angeläget med ett långsiktigt och strategiskt arbete för att möta behoven eftersom antalet äldre kraftigt ökar från år 2020.

Förbundet anser också att det är bra att olika former av trygghetsboenden ska kopplas till hembygden. Slutligen understryker förbundet att varje form av eventuell avveckling ska föregås av tydliga konsekvensbeskrivningar och analyser.