Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärerna betalar jobbskatteavdraget

Nästa måndag den 21 september presenterar alliansregeringen sin höstbudget. Förmodligen finns då med ytterligare ett sk jobbskatteavdrag, denna gång finansierat med lånade medel.

Nästa måndag den 21 september presenterar alliansregeringen sin höstbudget. Förmodligen finns då med ytterligare ett sk jobbskatteavdrag, denna gång finansierat med lånade medel. Att budgeten skulle innehålla någon förbättring för pensionärer är högst osannolikt.

Eftersom det sk jobbskatteavdraget i hög grad betalats av oss pensionärer så har jag reflekterat över flera frågor som man kan ha anledning att ställa, framför allt utifrån situationen som den var före den stora finanskrisen.

1. Har detta avdrag skapat fler jobb dvs har arbetsgivare/företagare blivit inspirerade/motiverade att anställa fler för att jobbskatteavdraget införts?

2. Om svaret är nej på första frågan: Har människor blivit mer inspirerade/motiverade att söka jobb och arbeta för att jobbskatteavdraget införts?

3. Om svaret är ja på andra frågan - betyder det att utan jobbskatteavdraget vill inte människor arbeta och försörja sig, dvs de är allmänt lata och arbetsovilliga? Hur sant är det?

4. Sista frågan - hade fler fått arbete även utan jobbskatteavdraget beroende på den då rådande högkonjunkturen?

Detta är enkla "tankar från roten",

Anna-Maria Winblad

Ordförande i PROs samorganisation i Ljusdal och PRO Järvsö.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel