Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer som fortsätter att jobba – skapar fler jobb på arbetsmarknaden

Svar på insändaren Konkurrens fast på helt olika villkor (
21/4
) från Jonas Panes, Veteranpoolen Hudiksvall/Sundsvall:

Att sociala företag som jobbar för att lotsa till exempel långtidsarbetslösa tillbaka till arbetsmarknaden har en betydelsefull roll råder ingen tvekan om. Att ta tillvara alla människors kompetens utifrån deras egna förutsättningar, drömmar och behov genomsyrar i allra högsta grad även vår verksamhet. På Veteranpoolen arbetar pensionärer som aktivt valt att fortsätta jobba på sina egna villkor – för att de kan, vill och mår bra av det. Att få utmaningar och vara i ett socialt sammanhang gör det ofta mindre jobbigt att gå i pension. Och en ökad inkomst finansierar både resor och andra fritidsintressen.  

Det finns utrymme på arbetsmarknaden för både långtidsarbetslösa, ungdomar som skall ut på sina första jobb – och pensionärer som dessutom bara vill jobba några timmar då och då utan önskan om en fast deltids- eller heltidstjänst. All forskning och vetenskap vi tagit del av pekar även på att ju fler som jobbar desto fler jobb skapas – och bidrar med skatteintäkter.

Jonas Panes

Veteranpoolen Hudiksvall/Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel