Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer har boende-vecka

De sju SPF-föreningarna runt om i kommunen ordnar under veckan diverse aktiviteter på temat bo och leva. Syftet är att bilda opinion för att äldre själva ska välja sitt boende utifrån egna behov och är gemensamt för alla SPF-föreningar i Sverige.

– Vi har försökt dela upp dagarna mellan oss lite, berättar Gunhild Fransson från SPF Ljusdalsbygden, som suttit med i samrådsgruppen.

Ljusdalsföreningen hade sin informationsdag på onsdagen och dit hade bland andra omsorgsnämndens ordförande Helena Brink, Studieförbundet Vuxenskolan, städfirman Hem- och företagsservice samt Ljusdalshem bjudits in för att informera de äldre.

Också i Järvsö var det informationsdag på onsdagen medan föreningarna i Färila, Kårböle och Föne gör gemensam sak på torsdagen i Färila folkets hus, dit bland andra Elin Jonsson, kommunens anhörigkonsulent kommer för att berätta om äldrevården.

Hon besöker för övrigt också Los på fredagen då SPF-föreningarna i Los och Finnmarken står för arrangemanget. Los får också besök av omsorgsnämndens ordförande samt demenssköterskan, Anna-Lena Blixt.