Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penny Garline springer Breeders Crown-finalen

/
  • På lördag morgon bär det av till Eskilstuna och finalen i Breeders Crown. Men fram till dess rullar vardagen på som vanligt. Efter träningspasset på förmiddagen får Penny Garline på sig täcket, och sen går hon ut i hagen.

På lördag ska Penny Garline mäta krafterna med de bästa treåringarna i landet då hon startar i Breeders Crown-finalen för treåriga ston.

Annons

På lördag, i samband med V75 i Eskilstuna, ska Sveriges bästa treåriga ston mötas i Breeders Crown-final. Vinnaren får en miljon kronor. Och i spår fem bakom bilen, finns Magnus Wallins Penny Garline. Hälsinglands enda representant i de fyra Breeders Crown-finalerna för tre- och fyraåringar.

– Jag är jätteglad att få vara med i en sån här final. Det är jättestort för mig. Om jag sedan får någon del i prissumman är det bara en bonus, säger Magnus Wallin i Garluö, Penny Garlines ägare och uppfödare.

Penny Garline har fram till dags dato sprungit in 225 000 kronor.

Hästarna kvalar till Breeders Crown via sex uttagningslopp runt om i Sverige. De sex främst placerade hästarna går till en semifinal. Penny Garline startade två uttagningslopp och blev femma i bägge.

I semifinalen går de fyra bästa från varje semifinal vidare, och där var Penny tvåa bakom den stora favoriten Fascination.

– Ett perfekt scenario vore att Fascination går till ledning, och Penny går i rygg på henne. Men hon möter Sverigeeliten, vi ska inte ha för höga förväntningar. Bara att ha tagit sig till finalen är jättestort för mig, säger Magnus Wallin.

Mer läsning

Annons