Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengarna räcker inte

De drygt 300 eleverna på Kilbergsskolan i Bollnäs ska få sin utlovade upprustning av skolgården, men det blir först nästa år. Kommunen har prioriterat att åtgärda trafikmiljön runt skolan.

Skolgården på Kilbergsskolan har varit en het fråga för elever, lärare och föräldrar under en lång tid. Eleverna har själva fått varit med och gett förslag på hur en ny skolgård ska kunna se ut och en arkitekt har tagit barnens idéer med i planritningen.

– Det finns inga pengar till ny lekutrustning detta år. Vi har valt att se över och åtgärda trafiksituationen kring Kilbergsskolan först, säger Kjell Johansson, chef för fastighetsförvaltningen i Bollnäs kommun.

Många har hoppats att skolgården skulle få en upprustning redan under sommaren 2014.

– Jag fick den uppfattningen att skolgården skulle rustas i flera etapper, med start under sommaren, säger Per Fröderberg som tillträdde rektorstjänsten hösten 2013.

Men skolgården får vänta. I år ska två asfaltsarbeten kring skolbyggnaderna göras.

– Det är stora investeringar med skolgården, så det här måste göras på två år. Det finns inga mer pengar i år och det här arbetet kräver en långtidsplanering, säger Kjell Johansson.

Bollnäs kommun inledde upprustningen av skolmiljön kring Kilbergsskolan förra året. Då prioriterades trafikmiljön runt skolan, Kilbergsvägen och Smedvägen gjordes om. I år ska etapp två göras, att ordna med Kilbergsvägen som går parallellt med skolan och ordna med gång- och cykelvägar.

– Vi har valt att i första hand säkra närmiljön, så barnen kan ta sig till skolan på ett tryggt sätt, säger Urban Kling, gatuchef i Bollnäs.

Per Fröderberg är lättad över att skolgården kommer få den uppfräschning som alla har önskat:

– Vi ser alla fram emot när skolgården blir mer lekvänlig.