Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar togs från vårdslös förare

Efter en vårdslös omkörning på E 4 stoppades en bil i Hudiksvall, och föraren fick lämna över 24 000 kronor till polisen.

Händelsen inträffade på söndag eftermiddag, då en trafikant på E 4 larmade polisen, efter att ha blivit omkörd på fel sida av en bil som framfördes i hög fart. Någon hade också kastat skräp och flaskor ur bilen, som sedan stoppades av en polispatrull i höjd med Värdshuset Glada Hudik.

Det fanns tre personer i bilen, samtliga hemmahörande i ett annat europeiskt land, och det fanns också betydande kontantbelopp: 29 000 kronor i svensk valuta, och 450 euro. Vid polisens kontroll med Kronofogden kom det fram att föraren har drygt 40 000 kronor i skulder till staten för bland annat obetalda bilskatter för svenskregistrerade fordon.

Mannen fick behålla 5 000 kronor för att klara sitt uppehälle i landet, resten togs i beslag efter ett utmätningsbeslut av kronofogdemyndigheten. Bilföraren släpptes senare under söndagen, men är rapporterad för vårdslöshet i trafik.