Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till skolans lokaler

Pengar till skolans kvalitetsarbete, till renovering och underhåll av kommunens lokaler och en utökad förskola med en fleravdelningsförskola. Det är några punkter i det budgetförslag som kommunstyrelsen i Ovanåkers kommun har tagit.

Annons

– Vi har nu lagt en budget där vi har försökt att göra de saker, som vi måste göra, säger kommunalrådet Yoomi Renström (S).

Några projekt i investeringsplanen är Celsiusskolans aula, hemkunskapssalen och delar av ventilationen liksom en förbättring av utemiljön vid Alftaskolan. 

När det gäller satsningarna i skolan och som utgår från den lokalutredning som påbörjades i början av året kommer kommunen att prioritera det kvalitetshöjande arbetet i skolan.

Budgetförslaget går vidare till kommunfullmäktige, som tar upp det vid sitt sammanträde den 17 december.

Kristdemokraterna och Centerpartiet reserverade sig mot delar av budgetförslaget och där man presenterade tilläggsförslag

Vidare beslutade kommunstyrelsen att satsa 300 000 kronor från Växtkraftbudgeten i en så kallad medborgarbudget. Tanken är att ungdomar i kommunen ska vara med och skapa en mötesplats för ungdomar under sommaren.

Det blir kommunens speciella utvecklingsavdelning som får uppdraget att samla ungdomar från till exempel fritidsgårdarna och skolorna i Alfta och Edsbyn för att få fram så många åsikter som möjligt.

200 000 kronor tas också från Växtkraft för att ge utvecklingsmedel till Voxnabruk, där man nu jobbar för att bland annat få en containermack på plats.

Mer läsning

Annons