Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar gör mer nytta i omsorgen än som vinster

I ett svar (12/3) vidhåller Centerns gruppledare partiets privatiseringsfundamentlism.

Annons

För mig och Socialdemokraterna är det självklart att pengar gör mer nytta i omsorgen än som vinster som plockas ut och förs bort från den. Intressant är också att Centern tycker att det är helt ok att lön och uppskjuten lön ska beskattas enligt olika skatteskalor.

Centern hade kunnat göra skillnad i både där och i hur fördelningen av våra samlade resurser ska se ut. Det är ingen naturlag att statsbidrag ska vara frysta, vinster skickas bort från välfärden till kanalöar och att tvinga människor att välja det de inte vill och samtidigt hindra dem att kunna välja det de vill.

Vår fantastiska omsorg som också numera är certifierad enligt Investors in People beskrivs fortfarande föraktfullt som "Farbror kommun. Det tycker jag är att måla en trist bild av alla fantastiska medarbetare som varje dag gör ett utmärkt jobb för våra äldre.

När jag för samtal med äldre medborgare i vår kommun är det inte att välja utförare de för fram. Det är att kunna välja att bo kvar längre i det egna huset och att så småningom kunna få stöd från kommunen för att kunna göra det.

Jag möter också en växande önskan och efterfrågan om anpassade lägenheter, så kallade trygghetsboenden. Att kunna välja att flytta till en sådan lägenhet eller att kunna välja mellan att göra det eller att bo kvar i det egna huset, den valfriheten är långt viktigare och långt mer angelägen än att välja mellan olika bolag som utförare. Det är också den som vi måste och ska möta framöver.

Så nog hade centern kunnat göra mer och bättre för våra äldre, men när man i regeringsställning svarar skattesänkningar, olika sätt att beskatta medborgare och privatiseringar på alla välfärdsutmaningarnas frågor så kvarstår frågan, behövs verkligen Centerpartiet?

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel