Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pelletsbrännare skräddarsys för Europa

Lennart Nylanders pelletsbrännare har gått på sparlåga hittillls – och var på väg mot avveckling. Men med nystart i nytt bolag kan produkten vidareutvecklas och skapa jobb i Söderhamn.

En gammal beprövad produkt är på väg mot en ny renässans, med nya möjligheter till utveckling – och ett tryggande av jobben i Söderhamn.

Det handlar om en patenterad pelletsbrännare som konstruktören Lennart Nylander hittills tillverkat i liten skala hemma i källaren. Han har fått plåtjobben gjorda av Pepab Produktionspartner och elektroniken från ProElec.

Men Lennart börjar bli till åren och hade tänkt lägga av. Då väcktes idén att istället för avveckling satsa på utveckling.

Ett utvecklingsområde kan vara att kombinera brännaren med en solfångare.

Trion Stig-Olof Elmelind, Steve Persson och Lennart Nylander har gått ihop i ett gemensamt bolag: NyMo Energiprodukter – i vilket man anpassar brännaren efter kraven på den europeiska marknaden, med tillverkning i större skala, och med service och eftermarknad som bonus.