Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pedagogik eller bara bra lärare?

Pedagog var i antikens Aten namnet på den slav, som undervisade herrefamiljens barn.

Detta borde dagens pedagoger tänka på och inte vara så makthungriga. Nu menar jag inte att man ska arbeta som slav utan sluta upp med att vara översittare i alla lägen.

Jag menar att en person som har stora kunskaper i vissa ämnen, och fallenhet att lära ut sina ämnen är bättre än en lärare med behörighet och bristfälliga kunskaper i ämnena, som ska läras ut. Mina erfarenheter i mitt liv är, att lärare och rektorer även privat använder översittarmetoder, för att få bestämma i styrelser för olika föreningar, detta i kraft av att jag är ju lärare respektive rektor, finns det någon i den yrkesgruppen, som medlem i en förening sitter den i styrelsen.

Denna yrkesgrupp anser sig vara för mer än andra. En kul grej i sammanhanget är att som bussförare råka ut för denna yrkesgrupp, och råka komma på kant med en sådan person är svaret man får, vet ni inte vem jag är, och sedan kommer det ett uppräknande av alla titlar.

Jag har ett standardsvar på sådant, och det lyder, ja nu vet jag vad du jobbar med, men vem du är vet jag fortfarande inte.

Det är definitivt inte så att jag inte uppskattar kunskap, tvärtom jag högaktar alla med kunskaper, men jag anser att även en lokalvårdares kunskap är lika värd som en professors kunskaper, alla med kunskap i sitt yrke borde respekteras.

Och till sist; ni unga som går i skola – nu läs mycket, vad som helst, läs om det ni inte är intresserade av just nu för ni vet inte vad ni får för intressen senare i livet. Kunskap man har är inte tung att bära. Själv försöker jag ta mig igenom en bok om hur man gör en hemsida, får se om jag hinner få fram en sådan innan det är försent att använda sidan.

En sak till; tillåt er att gör några misstag, man lär sig av det också.

Svante

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel