Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paviljongens nya ägare

Ett Järvsöpar har köpt Hybopaviljongen.

Annons

Maria Lindberg och Christer Andersson har köpt Hybopaviljongen av Hybo AIK.

Maria är kläddesigner och har en butik i centrala Järvsö. Hon ser att lokalen kan användas vid modevisningar. Hon konstaterar också att Hybopaviljongen betyder mycket för många.

– Det är många som har en relation till Hybopaviljongen, det finns så många minnen, säger Maria Lindberg som själv minns hur hon gick på julgransplundring i mitten på 80-talet.

* På tal om julgransplundring, förra året hindrades kommittén av en vattenskada i paviljongen, kommer ni att arrangera en julgransplundring?

– Det skulle vara helt underbart, en stor plundring med gratis sockervadd, säger Maria Lindberg.

Christer Andersson handlar med antika möbler och ser paviljongen i första hand som auktionslokal. Den stora parkeringsytan om 12 000 kvadratmeter öppnar också, enligt Christer, för bakluckeloppis och marknader.

* Hur ställer ni er till danser?

– Jag är ju inte dansintresserad, säger Christer Andersson men fortsätter:

– Om intresset och kompetensen finns hos någon som vill hjälpa till så har vi alla förutsättningar för att här arrangera danser, vi kommer också att hyra ut paviljongen.

Paret menar att de båda är egenföretagare och därför är vana att driva både paviljongen och aktiviteterna runt den. Redan till jul kan det börja hända saker.

– Jag funderar på att arrangera en julauktion, berättar Christer Andersson.