Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Oksanen prisas som Årets Journalist: "En av Sveriges mest erkända skribenter"

För andra året delar Dagens Media ut priser för Årets Lokala Mediehus. Priset i kategorin Årets Journalist går till Patrik Oksanen, ledarskribent för helahälsingland.se och politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning.

Annons

Syftet med Årets Lokala Mediehus är att uppmärksamma framgångsrika lokala aktörer och annonsmarknader. Patrik Oksanen, som beskrivits som " Sveriges bästa säkerhetspolitiska journalist", har tilldelats priset i kategorin Årets Journalist.

Motiveringen bakom utnämningen lyder: "Hans analytiska texter om säkerhetspolitik har gjort honom till en nagel i ögat på såväl Ryssland som delar av den svenska alternativhögern. Men hans djupa kunskaper och faktabaserade journalistik på ledarplats har också gjort honom till en av Sveriges mest erkända och uppskattade skribenter, långt utanför spridningsområdet."

– Det är väldigt glädjande och känns bubblande roligt. Det jag värdesätter allra högst är att det är ett genreöverskridande pris till skillnad mot de utmärkelser jag fått tidigare, som har varit knutna till opinionsjournalistik. I den digitala tiden kan man nå utanför printområdet och jag har många läsare i hela Sverige men också utanför. Men räckvidd är inte allt och jag uppfattar det som att juryn har tilldelat mig priset för räckvidd med innehåll, säger Patrik Oksanen.

Priset Årets Lokala Mediehus gick till Hall Media, Årets Annonsör gick till Kia Motors och priset i kategorin Årets Inspiratör gick till Eva Burman.

I kategorin Årets Inspiratör var även Thomas Sundgren, utvecklingsansvarig för digitala plattformar på Mittmedia, och Mittmedias kvinnliga sportjournalister nominerade.

Läs mer: Helahälsinglands ledarskribent nominerad i Dagens Medias tävling – kan bli Årets journalist

Oksanen: Maten i totalförsvaret är landsbygdens bästa chans på årtionden