Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Nilsson klar för SAIK

Bollnäs ryktades vara ett alternativ för Patrik Nilsson. Nu är den flerfaldige skyttekungen klar för Sandviken.

I slutet på mars meddelade Hammarby att Stockholmslaget och Patrik Nilsson skulle gå skiljda vägar. Sedan dess har anfallaren omgärdats av rykten. Förutom Sandviken uppgavs bland andra Bollnäs och Sirius jaga hans signatur.

Det hetaste spåret visade sig på onsdagen stämma, då SAIK på en presskonferens presenterade Nilsson som klubbens senaste nyförvärv. Där ersätter han Christoffer Edlund, som lämnar för spel i Ryssland.

– Det är en fantastisk förening med ett jättebra lag, jättebra tränare och förutsättningar i den här hallen. Med allt vad det innebär, bra is hela säsongen. Nej, det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger Patrik Nilsson till GD.se om varför valet föll på Sandviken.

Patrik Nilsson gjorde 39 mål i elitserien förra säsongen. Säsongen 2007/2008 gjorde anfallaren otroliga 94 mål på 26 matcher. Rekordet var hotat 2009/2010, men då slutade Christoffer Edlund – som Patrik Nilsson nu alltså ersätter i Sandviken – på 91 mål.