Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik jagar VM-guldet

VM-året 2010 började på lika snöiga som hala vintervägar i Värmland. Sedan dess har förarna öst vidare runt jordklotet innan det i veckoslutet är dags för avslutningen i Wales.
Portugisen Armindo Araujo sitter i förarsätet – men bakom honom jagar Ilsboföraren Patrik Flodin.

– Realistiskt sett ska jag inte kunna ta in de 18 poäng som skiljer åt oss. Då måste han antingen krascha eller få fel på bilen, säger Patrik sedan han precis börjat trampa brittisk mark.

Årets VM-serie har bjudit på en stentuff duell mellan Flodin och Araujo.

Förutom att båda tillhör världens snabbaste rallyförare har de en sak gemensamt: Ingen gillar den andre.

– Är det någon jag vill spöa i det här rallyt är det Araujo. Han har en del tricks för sig som jag inte gillar och är ingen jag direkt skulle ta en fika med. Hittills har vi kört tre rallyn tillsammans, han vann det senaste men de två första vann jag, säger Patrik som förstås grämer sig åt att han tvingades parkera bilen under Rally Finland.

– Hade jag tagit mig i mål där hade jag fått de poäng som krävts för att det skulle bli riktigt spännande här i Storbritannien. Nu finns det egentligen inget som talar för att jag ska bli världsmästare. Araujo är för bra och erfaren för att göra bort sig men rally är rally och får han problem med bilen och hamnar långt ner i resultatlistan finns förstås chansen.

Att Hayden Paddon från Nya Zeeland i nuläget är VM-trea och bara åtta poäng efter Patrik Flodin är inget som bekymrar eller oroar Ilsboföraren.

– En andra- eller tredjeplats kan kvitta. Jag räknar bara segrar och kör får att vinna det här rallyt, säger Patrik.

På torsdag är det shakedown och på fredag drar sisat delen av årets VM-serie igång.