Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik har greppet i Jordanien

Han har fyra segrar på fyra starter i år.
Nu är Patrik Flodin från Ilsbo på väg mot årets femte rallyseger – och det i VM-rallyt i Jordanien.
– Det känns jättebra. Det är både ett roligt och svårkört rally, säger Patrik på sin hemsida.

Det blev ju seger i förra VM-rallyt för Patrik co-drivern Göran Bergsten, då i värmländska skogarna i Svenska Rallyt. Den gången handlade det om ett riktigt vinterrally med kyla och massor av snö. I Jordanien är det tvärtom, torrt och stenhårda vägar och varmt.

– Jag har lite problem med värmen innanför hjälmen under de långa sträckorna bara, säger Patrik. Men rally flyter på riktigt bra.

Efter första dagens sju sträckor var Patrik i ledningen med 9,4 sekunder före tjecken Martin Semerad, detta efter seger på tre av sträckorna.

Fredagens sex sträckor innebar fyra segrar, och utökad ledning inför avslutningen på lördag. Han leder med 23,9 sekunder för portugisen Armindo Araujo, och Araujo är den ende som kan hota Patriks seger förutsatt att bilen håller ihop.

– Inför den sista långa sträckan slogs krängningshämmaren sönder och bilen blev jäkligt svårstyrd, men vi lyckades ta oss i mål och det är fixat till i morgon (läs idag), säger Patrik.