Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Flodin tvingade bryta

I lördags kördes den femte deltävlingen i det ryska mästerskapet, Rally Gukovo. Patrik Flodin och co-driver Göran Bergsten fanns på plats för att försvara sin Ryska Mästerskapstitel.
Och att Rally Gukovo skulle bli ett tufft rally, förstod vi, men att det skulle skörda halva startfältet var det nog ingen som trodde.

Annons

Patrik och Göran inledde rallyt med en seger. På den sträckan slog också huvudkonkurrenten för årets Ryska Mästerskapstitel, Andrew Zhigunov, sönder fjädringen och bröt.

På rallyts andra sträcka fick Patrik och Göran en punktering och tappade 1:40,2 minuter och rasade ner till sjätteplats. På fjärde sträckan var det dags för ännu en punktering. Den här gången tappade de 1:17,4 minuter, men de körde upp sig och låg efter sex körda sträckor på en andra plats med bara 17,9 sekunder upp till första platsen.

Därefter var det service och efter servicen och gick svenskarna ut med målsättningen att ta det lugnt och kamma hem så många viktiga poäng som möjligt.

– Vi tog beslutet att ta det lugnt efter service, eftersom så många ekipage tvingades bryta och vi hade rätt goda chanser att ändå hamna på pallen med bara tre sträckor kvar, säger Patrik och fortsätter.

– Men trots det drabbades vi av en trippelpunktering och kunde bara linka oss i mål. Vi var chanslösa på det hårda underlaget.

De gick i mål som sjätte bil i klassen, men fick lov att kasta in handduken. Men de var långt i från ensamma. Hälften av de startande tvingades bryta.

– Vi var tvungna att låna ett reservdäck för att ta oss i mål och eftersom det inte är tillåtet, bröt vi efter målgång, säger Patrik Flodin.

En liten tröst är ändå att de båda andra konkurrenterna om Mästerskapstiteln, Andrew Zhigunov och Eugene Novikov också bröt.

Maria Berglind