Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Flodin på pallen i vinterrallyt i Östersund

Patrik Flodin gjorde riktigt bra ifrån sig i Östersund Winter Rally. Facit blev en tredjeplats i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet!

Årets andra SM-deltävling inleddes med två sträckor i fredags kväll. Inför nattvilan parkerade Patrik Flodin/Göran Bergsten, Ilsbo, som trea, endast fem sekunder efter ledande västgöten Kristian Johansson.

Fem nya sträckor väntade under lördagen. Den första av dessa mätte hela 3,3 mil, så det gällde att vara på alerten per omgående…

Och det var verkligen Flodin/Bergsten. I den Volvo 940 som lånats av Ola Axelsson, Västerås, satte duon näst bästa tid i klassen. Endast tre sekunder skilde upp till regerande svenska mästaren Tobias Söderqvist, Årsunda, som körde snabbast. På kuppen avancerade Patrik Flodin till en andraplats i sammandraget – efter Söderqvist.

Kristian Johansson vände återigen på steken på SS 4. Sex tiondelar efter skuggade Tobias Söderqvist, medan Andreas Sjölander, Gävle, knep tredje tid. Patrik Flodin följde som fyra – och dalade till tredje plats sammanlagt.

Johansson och Söderqvist fortsatte tampas i täten och drog ifrån undan för undan. Den sistnämnde tog till slut hand om segerpokalen med 21 sekunder i marginal. Patrik behöll sin tredjeplats till slutmålet.

– Det har varit skitkul att få köra ett så här bra vinterrally. Vi har verkligen njutit i fulla drag idag, summerade han efter målgången.

Enda smolket var att motorn misstände på de båda avslutande sträckorna.

– Jag kunde inte ta i för fullt. Lite synd eftersom det var just de sträckorna jag sett fram mot, fortsätter Patrik.

Något mindre nöjd var då SMK Hälsinges Niklas Hägg – med Christer Carlsson som co-driver. Efter att ha kört fel på publiksträckan på fredagskvällen hade duon fått en minuts tillägg på tiden (något som dock i efterhand ändrades till 20 sekunder). Därmed var man trots allt femma i Trimmat fyrhjulsdrivet.

På lördagens första sträcka skulle det hämtas in tid. Dessvärre gick det lite för fort halvvägs in och Niklas fastnade i snövallen i en hårnålskurva. Det var bara att bryta.

Bröt gjorde även klubbkamraterna Jari Liiten/Lars-Åke Persson i junior-SM.

Totalsegern i Östersund Winter Rally gick till Per-Gunnar Andersson/Emil Axelsson, Årjäng.

LÄS MER: Stark inledning av Patrik Flodin i SM-deltävlingen i Östersund