Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Flodin blev fyra

Efter en tuff final i Knutstorp korsade Patrik Flodin mållinjen som fjärde förare i Supercar Lites. Detta var den sista deltävlingen i rallycross-SM innan finalen på Solvalla om två veckor.
– Jag har haft motorkrångel hela helgen, säger en besviken Patrik Flodin.

Patrik Flodin, Ilsbo, hade inför lördagens tävling i Knutstorp, många poäng att hämta in på toppkonkurrenterna i Supercar Lites i rallycross-SM.

Det blev en dag kantad av problem för Patrik Flodin. Motorkrångel förstörde mycket men han lyckades ändå krångla sig vidare till final som sista bil.

– Det började redan i kvalet. Motorn stängde av sig en-två sekunder och gick sen i gång igen.

Hur mycket påverkar det på ett varv?

– När de händer så hinner motståndarna i kapp. Vi vet inte riktigt vad det var för fel, förutom att vi vet att det är två fel varav ett i motorn. Vi tar med oss en ny motor på vägen hem.

Väl i finalen startade Patrik Flodin i tredje led. Direkt tog han sig förbi Alexander Westlund men när Patrik Flodin och Linus Leise både valde att köra alternativspåret redan på första varvet blev det trångt. De båda tappade tid och hade flera duster genom hela finalen.

– Det var bara otur att han valde alternativen i sista sekunden. Jag var tvungen att göra det för jag har legat bakom honom tidigare men inte kommit förbi, trots att jag kört fortare. Men jag tror att han fick en knuff så han blev lite intvingad i alternativen.

Därmed blev det en lucka till topptrion Kevin Hansen, Kevin Eriksson och Richard Göransson. Om segern var det inget snack om saken. Totalledaren Kevin Hansen vann överlägset, före Kevin Eriksson som är totaltvåa. Richard Göransson körde in som trea och ligger fortfarande knappt före Patrik Flodin i totaltabellen, där Flodin ligger fyra.

– Jag är inte så nöjd med fjärdeplatsen i dag, det var inte vad vi hade hoppats på. Jag hade behövt vara föra Göransson, nu drog ju alla framför mig i tabellen iväg lite, säger Patrik Flodin.

Den avslutande deltävlingen körs på Solvalla 5-6 september. Då är det kamp om tredjeplatsen i sammandraget som gäller för Patrik Flodin.

– Jag får försöka slå Göransson med så mycket som möjligt, säger han.