Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Åkerman tvåa i Rally Karlstad

Patrik Åkerman spar inte på krutet i rallyskogen. En andraplats blev facit i Rally Karlstad – med snudd på seger.

Annons

Årets andra deltävling i Svenska Rallycupen omfattade sju sträckor. Ett intensivt regnande bidrog till att göra vägarna hala och förrädiska.

18-faldige svenska mästaren Mats Jonsson, Forshaga, inledde snabbast i fyrhjulsdrivna klassen, men på den tredje sträckan tog Patrik Åkerman över ledartröjan. Ljusdalsföraren – med Lasse Grip i kartläsarstolen – toppade därefter fram till sträcka 6.

– Här var det riktigt halkigt och vi var nära att åka av vägen flera gånger. Vid ett tillfälle blev det också en avkörning och vi tappade tid, berättar Patrik, som därmed tappade förstaplatsen till Mats Jonsson, trots en ny bästatid på SS7.

– Ja, det sket sig kan man säga. Men i det stora hela gick det ändå bra. Tempot var högt, fortsätter Patrik.

Att ta stryk av Mats Jonsson är dock ingen skam. Denne har tillhört svenska eliten i flera decennier och vann nu med nio sekunders marginal. Mellan Patrik Åkerman och tredjeplacerade rospiggen Anders Lundin skilde över en minut.

Totalt i cupen efter Rally Gotland och Rally Karlstad leder Lundin. Åkerman/Grip håller en fjärdeplats, men siktar inte på en fortsättning.

– Nej, det är SM som är prio 1 i år. Dessutom ska vi försöka försvara grundet i nedre norras förbundsmästerskap. Att även satsa på Svenska cupen blir för mastigt, avslutar Patrik Åkerman.