Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik Åkerman femma i SM

En femteplats blev facit för Ljusdalsföraren Patrik Åkerman när SM i sprintrally avgjordes i Sundsvall under söndagen.

Annons

Kvalet bestod av två åk, där det snabbaste räknades. Fyrhjulsdrivna klassen bestod av 16 deltagare, där de åtta främsta skulle avancera till finalpasset.

Patrik Åkerman/Lars Grip slutade femma i kvalet, drygt två sekunder efter ettan Ingemar Svensson, Flen.

Även i finalen, där tiderna från två åk summerades, slutade Åkerman femma. Nu skilde det 3,3 sekunder till den översta pallplatsen – som återigen togs av Svensson.

– En medalj hade möjligen kunnat vara i blickfånget, men jag är egentligen ingen sprinter. Jag trivs nog bättre i rallyskogen på lite längre tävlingar, sammanfattade Patrik Åkerman efter målgången.

Ingemar Svensson vann med en halvsekund i rygg på Ludvikas Peter Friberg. Bronset gick till 18-faldige svenska rallymästaren Mats Jonsson, Forshaga.

I tvåhjulsdrivna klassen kvalade fem ekipage från någon av Hälsinglands klubbar. Av dessa lyckades Tomas Bergman, SMK Hälsinge, bäst med en åttondeplats. Jocke Halvarsson, Ljusdal, slutade elva, Mattias Hägg 13:e, Stefan Hedström, 17:e samt Jari Liiten, 18:e – de tre sistnämnda klubbkompisar till Bergman.

Den sistnämnde knep därefter en sjundeplats i finalen. Guldet gick till Tobias Söderqvist, Årsunda. Oskar Sundell, Sandviken, tog silver och Mattias Ledin, Kopparberg, brons.

KURT ELIASSON