Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påtår på Laxen på nytt

I fem veckors tid har Maj-Britt och Ellen tvingats avstå från favoritfiket, sitt egna "vattenhål" i Ljusne: Café Ljusnelaxen. Men på lördagen var det åter öppet och borden välbesatta.

Lycka till-önskningarna duggade tätt när Ewa Lindh höll öppet hus för att markera att hon är ny ägare till Ljusnes enda kafé:

- Ljusne behöver ett sånt här fikaställe. När vägen lades om kom asfaltsarbetarna och frågade efter någonstans att ta en fika, men då fanns det inget, sa Ewa.

Nu finns det ett i alla fall och stamgästerna Maj-Britt Nilsson och Ellen Jonsson hade intagit sitt favoritbord nära dörren, tillsammans med Else-Maj Persson.

• Hur har det känts att Laxen varit stängd i fem veckor?

- Sorgligt. Tomt, sa Maj-Britt och Ellen i mun på varann.

På måndag är det skarpt lunchläge på Laxen. Ewa går ut stenhårt med kålpudding, bruna bönor, stekt sill, ärter och pannkaka samt rundar av veckan med kycklingfilé och ris. Hon vet vad stammisarna vill ha.