Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pastasås med kyckling och kantarell

Annons

500 g kycklingfilé
1 rödlök
200 g färska kantareller eller 2 burkar konserverade
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk dijonsenap
finklippt persilja

Skär kycklingfilén i bitar och rödlöken i skivor. Dela kantarellerna och skär baconet i bitar. Stek allt i omgångar i en gryta. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädden. Tillsätt svartvinbärssaft och dijonsenap och låt pastasåsen koka 5-10 minuter. Kontrollera att kycklingköttet är färdigt. Strö över persilja. Servera med pasta och sallad.