Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pastasås med kyckling och kantarell

Annons

500 g kycklingfilé
1 rödlök
200 g färska kantareller eller 2 burkar konserverade
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk dijonsenap
finklippt persilja

Skär kycklingfilén i bitar och rödlöken i skivor. Dela kantarellerna och skär baconet i bitar. Stek allt i omgångar i en gryta. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädden. Tillsätt svartvinbärssaft och dijonsenap och låt pastasåsen koka 5-10 minuter. Kontrollera att kycklingköttet är färdigt. Strö över persilja. Servera med pasta och sallad.