Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påskvandring i Missionskyrkan

Under två dagar får 220 elever göra en påskvandring i Jesu fotspår i Edsbyns Missionskyrka. På tisdagen var det elever från Lillbo, Knåda och Voxnabruk som fick följa vad som hände Jesus i samband med påsken.

På onsdagen kommer elever från Roteberg och Celsiusskolan att få göra samma vandring. Påskvandringen är uppdelad i sex stationer och börjar med när Jesus rider in i Jerusalem. När eleverna träder in går två kvinnor och sopar gatan och de berättar om vad som har hänt hur folket har lagt ut palmblad och kläder på gatan. Men Jesus är inte kvar.

Eleverna går vidare och får träffa två av lärjungarna som firade nattvard i den övre salen och sedan två lärjungar som har sovit i trädgården Getsemane, där Jesus även blev gripen.

Vid den fjärde stationen berättar en man vad som hände på översteprästens gård där Jesus blev både slagen med en piska och fick en törnekrona på sitt huvud. Det är också där Petrus förnekar att han känner Jesus.

Sedan berättar en man och en sörjande kvinna hur Jesus blev korsfäst. Vandringen avslutas vid graven där en ängel berättar att Jesus är uppstånden. Påskvandringen avslutas med en summering som Maria Ceder håller i. Det är kyrkorna i Edsbyn som arrangerar påskvandringen.