Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påsklek på Östernäs: "Det blev lekparkshäng"

Den nya lekparken på Östernäs har blivit ett populärt tillhåll bland traktens barn. Under fredagen lyste vårsolen och då lekte många bland klätterställningarna.

Även barnen på fritids och förskola har haft lite extra påsklovskul i veckan. Stenhamreskolans fritidsavdelningar har slagits ihop och arbetsledaren Lina Svedin berättar att de passar på att göra lite annorlunda saker under lovet.

– Det ingåri vårt uppdrag att erbjuda varierande aktiviteter. Den här veckan har vi hunnit med badhuset i Färila med de äldre barnen. Sedan var vi på museet och kollade på utställningen.

De har också haft en övernattning för barnen i årskurs ett och då, då de fick sova över på fritids och ha en riktig myskväll.

Fredagen var vikt för en utedag.

– Vi hade tänkt att det skulle vara skidåkning, men där fick vi tänka om lite. Det blev lekparkshäng i stället.

Men det ryms även lite lugnare aktiviteter under lovet, som pyssel och filmvisning.

– Det är ju deras lov också.

Den här dagens finns även förskolebarn från Galaxen på plats i Östernäs lekpark. Camilla Franzén berättar att barnen tycker särskilt utegymmet är roligt.

– De tycker väldigt mycket om den här lekparken.