Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påsk i Bjuråker utan Bror-Eric

Det var sig precis likt utomhus med långa rader av bilar. Inomhus var det som vanligt lika trångt i lokalerna.

Det enda som saknades var Bror-Eric själv bakom disken. Där stod nu i stället hans två barn Katarina Bylén och Jon-Erik Bergquist.

– Vi funderade ett tag innan vi bestämde oss, säger Katarina Bylén. Det var så många som hörde av sig och hoppades vi skulle ha öppet som vanligt i påsk. Så vi tog ett beslut och har öppet nu och i sommar. Det händer fortfarande att folk ringer och frågar efter Bror-Eric.

Många av de gamla musikerna som Bror-Eric hade kontakt med hörde också av sig, de ville också gärna spela under påskhelgen.

– Merit Hemmingson fick inte in sin orgel här i gamla skolan, så hon bokade kyrkan i stället, berättar Jon-Eric Bergquist. Nu är hon och Lill-babs uppe i kyrkan och repeterar inför kvällens konsert.

Tre andra veteraner spelar i ett av rummen i skolan. Janne Kranz, Jens Kristensen och Östen Eriksson håller högt tempo på samma sätt som Iggesundsgänget gjorde en gång i tiden.

– Även konserten på kvällen blev en succé, Bjuråkers kyrka var fylld till sista plats, säger Katarina Bylén. Den frivilliga entrén gav 22 300 kronor, så nu har vi tryggat stipendiefonden något år framåt.